Fitheidsscan

Een test voor iedereen die om z’n gezondheid geeft
Bewegen is gezond. Dat is bekend. Wat is nu gezond voor u? Hoeveel of hoe weinig beweging heeft u nodig om u gezondheid te bevorderen. En hoe fit bent u eigenlijk? Het is goed om daarbij stil te staan. Doe daarom de Fysiofitheidscan. Een test voor iedereen. Of u nu wekelijks intensief sport of (nog) helemaal niets aan bewegen doet. Op basis van de resultaten van de Fysiofitheidscan krijgt u een persoonlijk advies. Als deskundige van ons dagelijks bewegen kan de fysiotherapeut aangeven hoe u op een eenvoudige manier aan uw gezondheid kunt werken.

Waarom bewegen zo belangrijk is
Het is goed om eens stil te staan bij het belang van bewegen. Regelmatig lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte. En er is minder kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk, de spijsvertering gaat beter werken. De kans op verstopping wordt kleiner en zelfs het risico dat u dikkedarm-kanker krijgt, wordt kleiner. U voelt zich gewoon beter en energieker, kunt makkelijker ontspannen en bent beter bestand tegen stress.

Bouw beweging in uw dagelijks leven in Kortom, bewegen is goed. Met minimale inspanning werkt u al aan uw gezondheid. En dan hebben we het over lichaamsbeweging die u gewoon in uw dagelijks leven kunt inbouwen. Zoals een eindje lopen, af en toe de fiets pakken in plaats van de auto, de trap nemen in plaats van de lift. Huishoudelijk werk, tuinieren, de hond uitlaten, dansen, zwemmen. Het maakt niet uit, als het maar in uw leven past. Belangrijk is dat uw energieverbruik omhoog gaat. Dat hoeft niet noodzakelijk met sporten. Maar begin bij het begin. Meld u vandaag nog aan voor de Fysiofitheidscan. Tijdens de Fysiofitheidscan ervaart u wat het betekent om aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen te voldoen.

Wat is de Fysiofitheidscan?
De Fysiofitheidscan duurt ongeveer een half uur en bestaat uit de volgende onderdelen: 

  • lengte 
  • gewicht 
  • percentage vet / vetvrije massa 
  • buikomvang 
  • handknijpkracht 
  • algemeen uithoudingsvermogen (Astrandtest)
  • uitslag + advies

U kunt thuis al beginnen. Nadat u telefonisch of per email een afspraak met uw fysiotherapeut gemaakt heeft ontvangt u alle benodigde informatie en een korte vragenlijst. De ingevulde vragenlijst neemt u mee naar de fysiotherapeut die bij u de Fysiofitheidscan afneemt. Nadat de fysiotherapeut de vragen en antwoorden met u heeft doorgenomen wordt u geïnformeerd over Nederlandse Norm Gezond Bewegen.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw wensen wordt een aantal andere tests bij u afgenomen. Op deze wijze wordt enkele lichaamsspecifieke kenmerken en uw handknijpkracht bepaald. Vervolgens wordt uw conditie getest. Hiermee wordt een basis gelegd voor een persoonlijk beweegadvies.

Na afloop van de tests bespreekt de fysiotherapeut direct de resultaten met u en krijgt u een persoonlijk advies. Misschien bent u fitter dan u denkt, of moet u juist wat meer bewegen. Wat in elk geval zal meevallen, is het gemak waarmee u uw gezondheid kunt verbeteren. Daarvoor geeft uw fysiotherapeut u een aantal gerichte adviezen, die in het dagelijks leven eenvoudig uit te voeren zijn. Daarbij houdt de fysiotherapeut rekening met uw persoonlijke situatie zodat u een advies krijgt dat bij u past.